Η Εκπαίδευση Περιλαμβάνει:
Α. Θεωρητική Εκπαίδευση Διάρκειας 10 Ωρών
Βασικές γνώσεις για τον καφέ, την επεξεργασία και τα είδη του
Θεωρία και ανάλυση όλων των καφέ-ροφημάτων/ζεστών και κρύων
Βασικές γνώσεις λειτουργίας του εξοπλισμού και του καθαρισμού του.
Θεματικές Ενότητες:
- Η Εξέλιξη του Καφέ Μέχρι Σήμερα
- Εξοπλισμός Καφέ: Χειρισμός & Συντήρηση
- Ελληνικός & Στιγμιαίος Καφές
- Καφές Φίλτρου
- Καφές Espresso
- Καφές Cappuccino
- Καφές Freddo και Ροφήματα
Στο τέλος της κάθε θεματικής ενότητας, θα γίνεται test αξιολόγησης των γνώσεων που έχουν αποκτηθεί
Β. Πρακτική Εκπαίδευση Διάρκειας 15 Ωρών
Στη συνέχεια της επιτυχούς ολοκλήρωσης της θεωρίας
Αναλύουμε τη λειτουργία του μύλου και εξασκείστε στη ρύθμισή του.
Συνεχή πρακτική και εξάσκηση στην παρασκευή espresso, cappuccino, freddo αλλά και των κλασσικών επιλογών ελληνικού, φίλτρου, φραπέ και ροφημάτων.
Κάθε εκπαιδευόμενος ασκεί την πρακτική του σε ατομικό coffee station