Βίκυ Καμπούρη

Δικαίωμα σου… η σωστή επιλογή στην εκπαίδευση.

Είμαι η Βίκυ Καμπούρη και διανύοντας πάνω από 20 χρόνια στην εκπαίδευση αναγνωρίζω πλέον τις άρτιες αξίες ενός εκπαιδευτικού συστήματος, αφουγκράζομαι τις ανάγκες των ανθρώπων για εξέλιξη και έχω τη δυνατότητα να εκφράζω ανοιχτά την αντίρρηση μου σε θέματα που προκύπτουν πάνω σε αυτή.

Έχοντας, λοιπόν, ανοίξει την νέα εκπαιδευτική μου στέγη τα ΙΕΚ EXELIXIS θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές από τις σκέψεις μου.

Απευθύνομαι περισσότερο σε όλους εσάς τους νέους που επιλέγετε τον εκάστοτε εκπαιδευτικό φορέα που θα ακολουθήσετε και θέλω να σας προτείνω αλλά και να σας παροτρύνω να δίνετε προσοχή σε μερικά βασικά σημεία:

– Αποσαφηνίστε εξαρχής την ειδικότητα με την οποία θέλετε να ασχοληθείτε και μην μπαίνετε σε τμήματα μόνο και μόνο για να δημιουργούνται

– Αξιολογήστε καθημερινά το πρόγραμμα σπουδών το οποίο τηρείται κι εσείς παρακολουθείτε διεκδικώντας έτσι το δικαίωμα της ορθής μάθησης.

– Επιλέξτε τις ώρες που εσείς μπορείτε κι όχι αυτές που βολεύουν την εκάστοτε σχολή.

– Δώστε μεγάλη προσοχή στο πρακτικό κομμάτι, στο κομμάτι της εξειδίκευσης αφού αυτό θα σας δώσει την ανάλογη επαφή με το αντικείμενό σας.

Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι, οι ρυθμοί ραγδαίοι και οι μαθητές της ομορφιάς δε γίνεται να κωλυσιεργούν περιμένοντας δυο ολόκληρα χρόνια για να ασχοληθούν με το αντικείμενο τους.

Οι δικοί μας σπουδαστές, και το λέω με τιμή αυτό, μαθαίνουν από το 1ο κιόλας εξάμηνο να δουλεύουν κανονικά, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν την ώρα της πρακτικής τους. Κι επειδή τυγχάνει να έρχονται σε εμάς πολλά παιδιά άλλων εκπαιδευτικών φορέων για την πρακτική τους, η διαφορά είναι τεράστια!

Η ιδιωτική εκπαίδευση δεν αφορά μόνο στα δίδακτρα. Μας ενδιαφέρει να επιτελούμε έργο, λειτούργημα! Φροντίζουμε κάθε βδομάδα να συζητάμε και να διεκπεραιώνουμε θέματα που αφορούν στους ίδιους μας τους μαθητές!

Είναι πολύ συχνό (και ταυτόχρονα τόσο λυπηρό) το φαινόμενο να έρχονται σε εμάς μαθητές από άλλους εκπαιδευτικούς φορείς χωρίς να έχουν ιδέα του αντικειμένου, ταλαιπωρημένα από λάθος ώρες ή τμήματα. Κι εμείς σε αυτά τα παιδιά συμπάσχουμε.

Με πολλή αγάπη θέλω να σας τονίσω πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα σας να επιλέγετε εσείς και μόνο εσείς τον φορέα που θέλετε να εμπιστευτείτε ανεξάρτητα από τη γνώμη των φίλων σας.

Είναι δικαίωμα σας να μαθαίνετε με υλικά που δεν είναι δικά σας αλλά της ίδιας την Σχολής και είναι, επίσης, δικαίωμά σας να απαιτείτε να βρίσκεται ο καθηγητής από πάνω σας για την σωστή καθοδήγηση σας! Τα φαινόμενα στα οποία αναφέρομαι, τα αντιμετωπίζω καθημερινά!

Οι πόρτες του IEK EXELIXIS είναι ανοιχτές για όλους εσάς που θέλετε πραγματικά να εξελιχθείτε και να απαλλαχθείτε από καταστάσεις που δεν αρμόζουν σε κανένα εκπαιδευτικό σύστημα.

Εμπιστεύσου το μέλλον σου στα ΙΕΚ EXELIXIS και κάνε το ταλέντο σου επάγγελμα!!!

p. 2221088336
e. info@iekexelixis.gr
i. iek_exelixis
f. iekexelixis
s. www.iekexelixis.gr